Výtěr: Výtvarník a teoretik vytřou světu zrak!

Návštěvníci galerie OFF/Format. Foto Tomáš Tůma

Akce Výtěr je aktivním komentářem k současné situaci na umělecké scéně, kdy řada zajímavých výtvarných umělců zůstává bez valných výstavních možností, bez kurátorského vedení a zájmu teoretiků a stejně tak vysoké školy produkují ročně stovky adeptů výtvarné kritiky, kteří nenacházejí uplatnění v oblasti, pro kterou se vzdělávali.

Tato otevřená výzva má být impulsem k setkání výtvarných umělců a teoretiků, kteří se chtějí podílet na změně této situace.

V úterý 11. března 2014 v 17 hodin ve výstavním prostoru Archivu Masarykovy univerzity na Komenského náměstí 2 v Brně proběhne vernisáž výstavy děl přihlášených umělců, kteří se zde setkají s přihlášenými teoretiky umění.

Vernisážové setkání uzavře vyhlášení dobrovolně "sezdaných párů", tzv. Vý+Těrů, které se zavážou k vzájemné spolupráci po jeden rok. V roce 2015 pak bude dvojicím poskytnut prostor v galerii OFF/FORMAT pro prezentaci společných úspěchů.

Pokud vás výzva zaujala, přihlaste se do 22. února 2014 zasláním jména, vlastní fotografie a odpovědi na otázku "Na čem právě pracujete?" na adresu vyter@volny.cz. - Výtvarníky navíc prosíme o dodání tří až devíti reprodukcí svých prací (spolu s informacemi: název, technika, rozměry).

Akci pořadatelsky zaštiťují Katedra výtvarné výchovy PdF MU a galerie OFF/FORMAT.