Projekt Redaktor

Šéfredaktor Kulturních novin vyhlašuje projekt, jehož cílem je přispět ke stabilizaci tvorby obsahu našeho média a k získání redaktora na stálý úvazek. Máme už i tip na kolegu, který se osvědčil. Pojďme se spojit a získat jej.

Kulturní noviny jsou výsledkem svépomoci. Jejich obsah tvoří autoři a redaktoři bezplatně jako službu ideji mít nezávislé občanské politicko-kulturní médium. Minimální měsíční rozpočet, na který nám průběžně přispívají naši čtenáři, pokrývá rutinní služby, jež jsou nutné pro přípravu týdenního vydání: korektury, editace textů na web a propagační aktivity. Výše měsíčního rozpočtu je 9 tisíc korun.

Během posledního roku se stal jedním z nejplatnějších členů redakce Tomáš Koloc. Je bezpochyby jednou z našich "tváří" a přispěl k tomu, že počet uživatelů našeho webu vzrostl z necelých čtyř tisíc během loňského března na 5 215 v březnu 2016. To vše bez nároku na honorář.

Cíl: Půlroční minimální mzda

Nyní máme shodou okolností jedinečnou možnost ukotvit jeho talent a píli v tvorbě Kulturních novin. Třeba pomocí jednoduché dohody o provedení práce za odměnu ve výši minimální měsíční mzdy. Pokud bychom chtěli Tomáše zaměstnat aspoň na druhou polovinu roku 2016, potřebujeme dát dohromady nejméně 59 400 Kč.

Pomozte nám, prosím. Číslo našeho účtu je:

2400830379/2010 (FIO Banka)

Pokud se rozhodnete přispět cíleně na tento projekt, napište do poznámky k platbě "Redaktor", a tím váš příspěvek bude využit přímo na tento účel. O výši vybrané částky vás budeme průběžně informovat. Ostatní došlé příspěvky, za něž předem děkujeme, půjdou na základní provoz novin.

Cílová suma projektu Redaktor pro rok 2016 je 59 400 Kč.

Uzávěrka příspěvků je 20. června.

V případě, že se nepodaří dosáhnout požadované částky, abychom mohli garantovat stálý příjem redaktora v minimální výši, budou získané prostředky použity na provoz Kulturních novin a příležitostné odměny redaktorovi. Tedy nepřijdou nazmar, jen pomine garance soustavné práce.