Poděkování šéfredaktora a výhled do roku 2018

Foto Tomáš Koloc

Rok 2017 byl pro Kulturní noviny pokračováním systematické každotýdenní práce a současně několikanásobnou zkouškou. Zapojili jsme se do vyhlášení nové ceny Ekopublika (http://ekopublika.webnode.cz/) za environmentální publicistiku v denním a týdenním tisku. Doufáme, že tento projekt bude i nadále v roce 2018 pokračovat a přitáhne pozornost k důležitému a ne vždy dostatečně oceňovanému segmentu publicistiky.

Naše noviny připravujeme v ekonomicky velmi úsporném módu a z velké části svépomocí. Není to ideální stav, a proto jsme vděčni za jakoukoli finanční podporu. Velmi nás potěšilo, když se náš nejproduktivnější kolega dostal do obtížné životní situace, že se projevila solidarita naší čtenářské komunity a mohli jsme jej půl roku podporovat větší částkou, než jsme obvykle schopni. Za to ještě jednou děkujeme!

Doufáme, že když vydržíme v naší práci, tak i podpora čtenářů stoupne natolik, aby se základ redakce mohl své práci věnovat na poloviční či plný úvazek. To by vyžadovalo měsíční rozpočet 40– 50 tisíc korun. To je naše nejbližší meta!

V roce 2018 máme v úmyslu se věnovat kromě průběžného psaní o různých kulturních, společenských či politických tématech soustředěněji problematice sociální a vzdělávací.

Milí čtenáři, přeji vám, jakož i svým kolegům z okruhu Kulturních novin, radostné prožití vánočních svátků a dobrý rok 2018!

Těším se na setkávání s vámi se všemi skrze stránky Kulturních novin.


Jiří Plocek

Šéfredaktor Kulturních novin