O projektu
Kulturní noviny vznikly jako družstevní projekt v roce 2009, kdy se spojilo prvních 19 zakládajících členů družstva. Od června 2011 do června 2012 měly tištěnou podobu jako čtrnáctideník. Od července 2012 jsou dostupné v internetové verzi jako týdeník.
Více o záměrech družstevního projektu .
Aktuálně
-
Kulturní noviny v Hlídacím Psu
Nezávislý investigativní deník HlidacíPes.org přinesl dvojdílný rozhovor s redaktorem KN Tomášem Kolocem, jehož první část se zaměřila především na téma bezprecedentních českých exekucí a jejich vlivu na život této země, a druhá část na sociální (ne)reflexi naší dnešní společnosti a snahy ji změnit k lepšímu (včetně snažení jediného současného českého družstevního média – Kulturních novin).
-
Autor KN Ondřej Macl získal Cenu Jiřího Ortena
Sociální pracovník, literární teoretik a autorský divadelník v jedné osobě Ondřej Macl, jehož první texty a rozhovor s ním byly v minulosti publikovány v Kulturních novinách a který se v únoru 2017 se svými politickými aforismy zúčastnil i prvního veřejného čtení autorů KN, získal 10. 5. 2018 nejprestižnější české juniorské ocenění za literární tvorbu, Cenu Jiřího Ortena, a to za svou knižní prvotinu Miluji svou babičku víc než mladé dívky (o níž recenzent KN TK psal zde).
-
Večer s Kulturními novinami
Kulturní noviny pořádají prezentaci tištěného speciálu a besedu. Akce proběhne v Místogalerii Skleněná louka, Kounicova 23, Brno dne 23. března 2018 od 18 hodin.
Srdečně zveme!
Tip
-
Džehenem
Povídkový cyklus slovinského autora Dušana Čatera je nelichotivým obrazem současné postkomunistické každodennosti.
-
Hotel na rohu hořkosti a štěstí
Milostný příběh, do něhož osudově zasáhla válka, v románu Jamieho Forda.
-
Zrod kontrakultury
Práce Theodora Roszaka, vydaná v roce 1969, vybízí nejen k nostalgickému vzpomínání, ale také k aktuálnímu přemítání nad tím, jak a proč lze měnit společenské poměry.
-
Mezinárodní hudební festival Špilberk
Již v úterý 16. srpna začíná letní přehlídka velkých hlasů nad Brnem.
-
Café Museum
Nostalgický průvodce po středoevropské gastronomii.
starší »