Dokument Média

Kulturní noviny potřebují podporu: informace pro čtenáře

Děkujeme mnohokrát všem dosavadním přispěvatelům! - A přidáváme pár informací o naší situaci a dalších možnostech podpory.

Náš dosavadní systém komunikace se čtenáři - dárci a předplatiteli - byl velmi omezený. Omlouváme se za to, je to dáno našimi skromnými administrativními kapacitami. Ale chceme to zlepšit.

Když si otevřete naše stránky, objeví se nejdříve cedulka s apelem k podpoře. Objevuje se všem - i těm, kteří nás už podpořili - při prvním vstupu na naše stránky toho dne. Nemáme zatím nástroj, jak rozlišit počítač plátce od neplátce, protože jsme po svých předplatitelích nechtěli doposud žádné specifické kontaktní údaje, kromě nejjednodušší identifikace - jména a obce.

ROZŠÍŘENÍ POSKYTOVANÝCH ÚDAJŮ O EMAILOVOU ADRESU

Pokud se rozhodnete podpořit nás běžným způsobem, tedy jednoduchým předplatným (postup jeho provedení je popsán zde: http://www.kulturni-noviny.cz/nezavisle-vydavatelske-a-medialni-druzstvo/druzstvo/predplatne), máme na vás prosbu:

Pošlete nám prosím ze své emailové adresy na naši adresu druzstvo@kulturni-noviny.cz zprávu, že jste nám k určitému datu odeslali určitou částku. Svou adresu můžete vepsat i do zprávy pro příjemce platby, v tomto případě ale nelze garantovat, že ji z bankovního výpisu rozluštíme. Například zprávy při platbě poštovní složenkou přicházejí často deformované do nesrozumitelné podoby.

My vám pak co nejdříve potvrdíme příjem platby, a pokud nebudete proti, vaši adresu zařadíme do adresáře příznivců Kulturních novin, jež pravidelně informujeme o našich aktivitách. Zároveň vám tím také umožníme přístup k bonusům. Rádi bychom totiž pro čtenáře-předplatitele čas od času připravili například brožuru v pdf formátu s vybranými texty nebo s dalším zajímavým obsahem.

V žádném případě však vaši adresu, ani žádný jiný váš údaj, neposkytneme nikomu dalšímu!

AKTUÁLNÍ SITUACE KULTURNÍCH NOVIN

Týdenní rytmus vydávání vyžaduje vedle nezanedbatelného dobrovolnického podílu pravidelnou práci jádra redakce. To je tvořeno redaktorem, který vkládá texty a nejrůznější informace na web, korektorkami, jež je opravují, a redaktorkou, která připravuje informační oběžník a rozesílá jej do adresářů, jež průběžně doplňuje. Toto jsou základní funkce, které pravidelně v symbolické výši honorujeme. U autorů textů zatím nejsou honoráře pravidlem.

Současný stav našich prostředků (díky většímu daru od družstva taz v minulosti) nám zaručuje fungování v tomto minimalistickém pojetí zhruba na čtyři až pět měsíců dopředu - pokud nebudeme muset řešit nenadálé problémy technického nebo provozního rázu. Rádi bychom však honorovali i některé pravidelné přispěvatele, zlepšili vydavatelskou administrativu a současně získali aspoň malou zálohu předem pro plánování další práce.

Pomozte nám prosím rozvíjet Kulturní noviny.


O naší ekonomické situaci vás budeme i dál průběžně informovat.

Případné otázky či připomínky posílejte prosím na adresu redakce@kulturni-noviny.cz.