Dokument Domov

Kulturní noviny: Jak je podpořit

Foto Tomáš Koloc.

Naše noviny existují pouze díky vám, čtenářům a sympatizantům. Rádi bychom stabilizovali a vylepšili podmínky jejich tvorby. Pomozte nám s tím, prosím. Existují dva jednoduché způsoby.

Koho podporujete?

Především a pouze redakci, která je tvořena dvěma stálými redaktory/editory/autory (Jakub Grombíř/Tomáš Koloc) a korektorkou (Dominika Bayerová). Zbývající okruh spolupracovníků a autorů pracuje na dobrovolné bázi. Práce našich redaktorů, honorována minimálními částkami, je pro existenci Kulturních novin klíčová. Týdenní rytmus vydávání je velmi náročný.

Bylo by ideální vytvořit zejména redaktorům takové podmínky, aby KN mohli věnovat více času a nemuseli se rozptylovat dalšími existenčními starostmi. Dosavadní čtenářské příspěvky, za něž velmi děkujeme, nám pokrývaly rozpočet v míře, která nám umožňuje existovat v minimálním režimu. V této souvislosti si také vážíme výsledku nedávné kampaně na podporu našeho kolegy v tíživé životní situaci. Posílila nás!

Pokusme se, prosím, udělat krok k trvalejší stabilizaci a zlepšení podmínek našeho i vašeho média. 

Jak nás podpořit?

A. Finanční a morální injekcí: Jednorázovou podporou v jakékoli výši.

Na požádání vystavíme i potvrzení o přijetí daru pro daňové účely.

B. Projevenou důvěrou: Trvalým měsíčním příkazem v jakékoli výši. 

Tato varianta – i kdyby měla být třeba ve výši pouhých 50 Kč měsíčně – má tu výhodu, že nám umožňuje lépe plánovat hospodaření. Když víme, kolik se měsíčně sejde na účtu, snižuje se napětí z provozně-ekonomické nejistoty. 

Pokud ročně dosáhneme na částku 150 000 Kč, máme pokrytý minimální rozpočet. Každá koruna navíc znamená zlepšení podmínek a méně napětí pro redakci. 

Když se 100 lidí rozhodně posílat 100 Kč měsíčně, blížíme se pokrytí ročního minima.

Když totéž udělá 200 lidí, navýšíme odměny našim redaktorům, aby se mohli více věnovat Kulturním novinám. Když totéž udělá 300 lidí – pojedeme naplno!

Pojďme do toho! 

Náš účet pro všechny typy plateb:

2400830379/2010 (FIO banka)

Prosíme, napište k platbě také své jméno a též adresu (nebo nám ji zašlete mailem). Zařadíme vás do adresáře, a pokud budeme vydávat náš další tištěný speciál, zašleme vám jej zdarma! Potřebujete-li si došlou platbu ověřit nebo zaslat potvrzení o poskytnutí daru (pro daňové účely), napište nám na adresu: druzstvo@kulturni-noviny.cz